De allereerste indruk die je maakt op een online klant is als hij op je website komt. Deze indruk moet goed genoeg zijn zodat een bezoeker die geïnteresseerd is in wat je te bieden hebt op jouw website zal blijven. Als de bezoeker jouw website snel weer verlaat zal de website niet zijn doel behalen.
Voor het maken van een website dat deze goede indruk achterlaat kun je kiezen tussen een zelfgemaakte, template of maatwerk website. Wat is de beste optie voor jou? Daar kom je in deze blog achter.

Wat is een maatwerk website nou eigenlijk?

Een maatwerk website betekent dat het hele uiterlijk van de website door een designer speciaal wordt ontworpen naar jouw wensen. Dit in tegenstelling tot een template website waar het ontwerp vast staat en alleen de inhoud (tekst, foto’s, etc.) aangepast kan worden.

Als je zelf je website maakt wordt de website doormiddel van een online hulpmiddel makkelijk in elkaar gezet doormiddel van gelimiteerde opties waaruit je kan kiezen. Dit in plaats van door webdesign bureau dat bij het maken van een maatwerk website jouw droom ontwerp kan namaken zonder gelimiteerd te zijn aan de opties die de online hulpmiddel aanbiedt.

Welke vorm past het beste bij jou?

Waarom zou je gaan voor een maatwerk website in een tijd waarin iedereen makkelijk zelf een website kan maken doormiddel van een online hulpmiddel, of door kosten te besparen en een simpel template te gebruiken?

Maatwerk website

Het grootste voordeel is dat je een stuk meer invloed hebt op het ontwikkelingsproces en op de werking van de website.

Vanwege het persoonlijke ontwerp zullen bezoekers op jouw website meteen het gevoel van jouw bedrijf ervaren, dit geeft meteen een vertrouwelijker gevoel. Ook zorgt het voor betere resultaten want het ontwerp sluit perfect aan op de doelgroep die jij wilt bereiken.

Daarnaast kun je speciale functionaliteiten op je website hebben. Zou je bijvoorbeeld online producten willen voorkopen of documenten willen aanbieden? Dit kan geïmplementeerd worden door het webdesign bureau op aanvraag.

Template Websites

Maar waarom zou je niet je website laten maken met een online hulpmiddel? Dit kan immers veel geld schelen. Het maken van een website vraagt veel vaardigheid en ervaring dat ontbreekt als je zelf wat in elkaar knutselt.

Ook zal je beperkt blijven bij de mogelijkheden die een online hulp middel biedt. Bij een bruiloft wil je ook niet dat jouw trouwfoto’s worden gemaakt door je neefje van 15 met zijn telefoon maar liever door een professionele fotograaf met een goede camera.

Hetzelfde geldt voor de website die zorgt voor de online reputatie van jouw bedrijf, wat voor conversies en een voldane bezoeker moet zorgen.

Echter kost een maatwerk website wel meer manuren en hierdoor meer geld. Het webdesign bureau moet namelijk eerst goed weten wat jij wilt, hierbij een passend ontwerp maken en dit daarna coderen. Het bedrag is echter wel proportioneel aan het soort website dat je wilt.

Om bedrijven een idee te geven van de kosten van de website, zullen wij als webdesign bureau altijd het kennismakingsgesprek en een indicatie van kosten geven voordat een bedrijf geld heeft uitgegeven. Hierdoor kan je goed inschatten of jouw website zal passen binnen de financiële mogelijkheden.

Waarom maken wij alleen maatwerk websites?

Een website is de uitstraling van jouw bedrijf en wij begrijpen hoe belangrijk dit is. Wij willen alleen aanbieden waar de klant het meeste aan heeft en zijn ervan overtuigd dat dit alleen met een maatwerk website echt kan. Alleen met een maatwerk website komt de passie van een bedrijf over. Wij zijn enthousiast om elk bedrijf zo goed mogelijk te leren kennen en een bijpassende website te maken.

Heb jij liever een professionele fotograaf op jouw trouwdag dan je neefje van 15 met zijn mobiel? En denk jij dus dat een maatwerk website het beste bij jou past? Neem contact op om te kijken hoe we jouw bedrijf het beste online kunnen vertegenwoordigen. Het eerste kennismakingsgesprek en de eerste prijs indicatie is kosteloos. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ideeën voor jouw website en hoe wij jou het beste kunnen helpen!